14114829_1280956031948519_1663480571143463617_o

Foto: Simon Mogren

Nu är det klart att det rikstäckande Riksförbundet för Subkultur är ny medlem i Ax! Det är vi väldigt glada för. Riksförbundet för Subkultur är ett relativt nytt förbund som bildades i september 2014 i samband med subkulturprojektet ”Rätten till sin identitet” (www.rtsi.se).

Syftet är att lyfta fram och främja de konst- och subkulturformer som medlemmarna företräder och inte minst öka intresset och kunskaperna om subkulturer. Liksom i ”Rätten till sin identitet” är en del av arbetet i förbundet att verka mot diskriminering och för ökad kunskap om subkulturer. Vilket vi tycker är superbra. I dagsläget har de totalt 18 medlemsföreningar och ca 4500 enskilda medlemmar. Spana in medlemsföreningarna och deras verksamhet här >>

”Vi ser framemot att samarbeta med ett förbund som samlar de nya kulturformerna, har erfarenhet av arrangörskap men också av att skapa nya mötesplatser som klubbar. Det är intressant med ett förbund som så aktivt arbetar med nya organisationsformer och att utveckla demokratin”, säger Johan Groth, ordförande för Ax.

Vi hoppas på ett bra utbyte framöver!

Har du en ideell förening som vill bli medlem i Riksförbundet för Subkultur? Då kan du läsa mer här >>