Ax – kulturorganisationer i samverkan jobbar just nu med att göra en kartläggning över om det trots pandemin och dess restriktioner bedrivs någon verksamhet hos amatör- och ideella kulturföreningar runtom i landet. Om ni har hittat smarta lösningar för att bedriva en smittsäker verksamhet på, till exempel digitalt, utomhusaktiviteter eller andra lösningar. Vi undersöker också vilka behov som behövs för att kunna genomföra dessa verksamheter. Under några månader hölls en enkät öppen för att samla in främst regionala och lokala föreningars situation och arbete. Denna är nu stängd, men det går fortfarande att kontakta oss för att ge en lägesbild eller berätta om eventuella smarta lösningar som ni har kommit på!

Vill du dela med dig av er förenings situation och arbete kontakta mig på sanna.ekstrom@axkultur.se

Vi har även samlat in, med anledning av utredningen Återstart för kulturen – återhämtning och utveckling efter coronapandemin (KU 2020:03).

Vi vill samla in goda exempel på verksamheter som har bedrivits för att kunna inspirera andra!