Igår startade ax projekt En starkare regional närvaro, ett projekt finansierat av Kulturrådet. Projektet som pågår fram till årsskiftet ska titta närmare på hur kultursamverkansmodellen fungerar i praktiken för ideella organisationer och ta fram en ”best practice” för hur ideella organisationer söker bidrag regionalt. Vi kommer under hösten att anordna tre träffar på temat – håll utkik här på sidan och på vår facebooksida.

I nästa vecka kommer kartläggningen över våra medlemsorganisationer att påbörjas, i och med det kommer en enkät att skickas ut till alla medlemsorganisationer. Om du redan nu vet med dig att du sitter på information som är bra för projektet och/eller har erfarenheter av att söka bidrag på regional nivå som du vill dela med dig av får du gärna kontakta Emilie Johansson, projektledare för En starkare regional närvaro, på emilie.johansson@amatorkultur.se.

Foto: Emilie Johansson

Gejmande i samband Sveroks Riksmöte 2015. Foto: Emilie Johansson