Foto: Anna Gradén

Under våren är det flera regioner och landsting som påbörjar sitt arbete med att utforma nya kulturplaner. Så här kommer lite inspiration från vår medlemsorganisation Sverok – Spelhobbyförbundet och Sveroks medlemsförening Spegelglas (spelförening) som förra året skrev remissyttranden till Värmlands kulturplan! Region Värmland lyfte sedan tydligt fram spelkulturen i sin färdiga kulturplan, liksom Region Västra Götaland gjorde efter en remiss från Sverok Väst. Vår medlemsorganisation Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) var inte sämre än att de också skickade in ett remissyttrande till Värmlands kulturplan som du kan läsa här!

Du hittar Spegelglas remissyttrande här >>

Du hittar Sveroks remissyttrande här >>

Håll utkik efter när din region eller ditt landsting påbörjar sitt arbete och tänk ut vad som skulle vara bra att få med i er regionala (och eventuellt kommunala) kulturplan för just er förening! På vilket sätt syns föreningslivet och er verksamhet i kulturplanen? Sedan är det inte svårare än att ni skriver ihop en text med era förslag och synpunkter till utkastet på kulturplanen och skickar in den till regionen eller landstinget. Det kan vara lite svårt att navigera på regionernas och landstingens webbsidor men sök på ditt landsting eller region och kulturplan så hittar du rätt. Lycka till!