Foto: Henrik M F https://www.flickr.com/photos/expertninjamoves/15984262241/

Vi är så glada att kunna presentera Folk You som ny medlemsorganisation i Ax! Folk You är en ideell ungdomsorganisation för personer som verkar inom folk- och världsmusik och dans i Sverige med influenser från alla världens länder. Med folklig musik och dans stöttar Folk You ungas organisering för att bygga ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Folk You startade år 2012 och fick sitt första stöd från MUCF  – myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i år och kan nu driva sin verksamhet med anställda och fasta stöd till sina medlemsföreningar! Idag har Folk You ca 1000 medlemmar i 14 st medlemsföreningar runtom i landet.

Folk You tror att folklig kultur, dans och musik är ett bra sätt att förstå det fina med integration och mångfald på och att vi genom folklig kultur lär känna varandra, inspireras av varandra och skapar något nytt. För tillfället jobbar Folk You med att bygga upp strukturer inom organisationen för att kunna stötta sina medlemmar på bästa sätt. Nyligen deltog de på Folk- och världsmusikgalan i Helsingborg med sångworkshop och mässa, plus att de har dragit igång en crowdfoundingkampanj för att sponsra två indiska musiker att delta i ungdomslägret Ethno Sweden.

På frågan om vad de hoppas att ett medlemskap i Ax ska ge svarar verksamhetsledaren Emma Swensson: ”-Vi ser fram emot att botanisera oss bland olika förbund inom ungdomsverksamhet och kultur och ser vårt nya medlemskap i Ax som ett steg i att bygga på vårt nätverk, ta del av erfarenheter och bygga på vår kompetens för vägar där unga kan påverka och få sin röst hörd.”

Varmt välkomna till Ax!

Du kan besöka Folk Yous webbsida här >>
Om du har frågor är du välkommen att maila verksamhetsledaren emma.swensson@folkyou.se!